Észrevettük, hogy az ön régiója nem magyar. KATTINTS IDE to go to webhely. Folytassa ezen az oldalon a banner bezárásával.

Products
Paradicsom
Zöldségek
Készételek
Menu
Organikus
Ételkínálat

Penne tészta szicíliai lecsóval

Főétel

Vegetáriánus

Könnyen

20 min

4 adagokat

Összetevők

400 g CIRIO Chopped Tomatoes
20 g CIRIO Tomato Puree
350 g teljes kiőrlésű penne tészta

½ piros kaliforniai paprika

½ padlizsán
6 fekete olajbogyó

6 zöld olajbogyó

¼ hagyma

½ gerezd fokhagyma
5 sózott kapribogyó

15 g cukor

érett Pecorino Romano sajt
¼ csésze fehér bor

extra szűz olívaolaj

fekete bors

Készítmény
  1. A hagymát és a fokhagymát apróra, a kaliforniai paprikát és a padlizsánt kockára vágjuk, az olajbogyót felaprítjuk, a kapribogyót leöblítjük és felaprítjuk
  2. Egy evőkanál sűrített paradicsomot néhány evőkanál vízzel felhigítunk
  3. Tegyünk egy serpenyőbe 5 evőkanál olajat, a fokhagymát és a hagymát, adjuk hozzá a kapribogyót, a kockára vágott kaliforniai paprikát és padlizsánt, az olajbogyót és a sűrített paradicsomot.
  4. Kb. 7-8 percig serpenyőzzük a zöldséget, majd öntsük le a fehér borral és adjuk hozzá a cukrot
  5. Magas lángon párologtassuk el a bort, közben enyhén karamellizáljuk a zöldséget
  6. Adjuk hozzá a darabolt paradicsomot, sózzuk és amíg a tészta fő, forraljuk fel a szószt
  7. Egy lábasban forró, sós vízben főzzük meg a teljes kiőrlésű penne tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig
  8. Szűrjük le a tésztát és öntsük a serpenyőbe
  9. Tálalás előtt keverjünk bele egy nagy adag Pecorino Romano sajtot és őrölt fekete borsot.
Oszd meg vagy nyomtasd ki ezt a receptet

Merítsen ihletet receptjeinkből
val velDarabolt paradicsom

EGYÉB RECEPTEK

© 2022 Conserve Italia Soc. coop. agricola - Sede Legale: via Paolo Poggi 11 - 40068 San Lazzaro di Savena (BO) - C.F. 02858450584 - P.I. 00708311204 - Num. Iscr. Registro imprese di Bologna : 02858450584 - Credits